071-5130958
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuws Basisschool Joppensz wint Textiel Race!

Basisschool Joppensz wint Textiel Race!

14 oktober 2021 | Nieuws

De Textiel Race is een wedstrijd tussen scholen in Leiden om zoveel mogelijk oude kleding en textiel in te zamelen.

Groep 6 spande de kroon en haalde maar liefst ruim 1965 kilo oud textiel op. De Textiel Race spoort kinderen aan om duurzamer om te gaan met oude kleding. Ze leren over reparatie, recycling en hergebruik van textiel. Een schonere wereld door duurzaam gebruik van grondstoffen.

De kinderen gingen enthousiast aan de slag. Juf Lianne van Meurs: “De goede samenwerking, maar vooral het enthousiasme van de kinderen, ouders en de rest van de school heeft er voor gezorgd dat we elke week meer dan 150 kilo textiel inzamelden. De taken werden verdeeld en iedereen deed waar hij of zij goed in is. Denk aan zakken wegen, kilo’s optellen, posters maken, sociale media bijhouden en langs de deuren met een brede glimlach. Toen de winst steeds dichterbij kwam waren de kinderen niet meer te houden”. De Textiel Race past goed bij het IPC onderwijs dat Joppensz aanbiedt. Leerlingen werken projectmatig samen aan een thema waarbij elk kind zijn of haar talenten kan gebruiken.

Wethouder Yvonne van Delft van de gemeente Leiden reikte een fantastische prijs uit aan groep 6: een schoolreis naar Nemo in Amsterdam.

 

Kinderen van groep zes van basisschool Joppensz aan de Van Vollenhovenkade hebben 1965 kilo textiel.

https://sleutelstad.nl/2021/10/14/leerlingen-joppenszschool-winnen-leidse-textielrace/

Sleutelstad

Foto: Chris de Waard, Sleutelstad

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.